top of page

Pelkopotilaat

Nukutushoito on erinomainen vaihtoehto mikäli tavanomainen hammashoito koetaan epämiellyttäväksi tai hammaslääkäripelko vaivaa.

Vaivaako hammaslääkäripelko? Et ole yksin.

Moni kokee hammaslääkärikäynnin epämiellyttäväksi. Tutkimuksien mukaan noin 5–10% aikuisväestöstä kärsii voimakkaasta hammaslääkäripelosta.

 

Aikuisilla hammaslääkäripelko on sitkeämpää: se on todellinen ongelma, josta on vaikea päästä eroon. Se voi johtaa helposti hammashoidon laiminlyöntiin ja suun terveyden heikkenemiseen. Suun ja hampaiden terveydellä on yhteys mm. sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen.

Useat potilaat yrittävät päästä pelostaan eroon hypnoosin tai poisoppimisen kaltaisin keinoin, mutta ne ovat usein turhauttavia ja tehottomia. Useat selvitykset ovat osoittaneet, että vaikka potilas yrittääkin parhaansa mukaan päästä pelostaan yli, tulokset ovat usein vaatimattomia. Tällöin kokonaishoidon toteuttaminen on vaikeaa, ja se jää usein kesken. On aina halvempaa hoitaa olemassaolevaa hampaistoa kuin päätyä kalliisiin proteettisiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi keinojuurilla toteutettu hampaiden korjaus voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

kokeilu2-37_edited.jpg

Hammaslääkäripelon hoitaminen

Hoitamalla suuret ja muuten kivuliaat hoitokokemukset nukutuksessa, on sinun realistisempaa totutella hammaslääkäripelosta eroon vähitellen kivuttomien määräaikaistarkastuksen yhteydessä. Kun tiedät, että hammaslääkäri tee mitään kivuliaita toimenpiteitä ilman nukutusta, tilanteeseen on helpompi suhtautua.

Nukutushammashoito toteutetaan yhteistyössä hammaslääkärin vastaanotolla ympäri Suomen. Varsinainen hammashoito tapahtuu hammaslääkärin toimesta, mutta nukutuksesta vastaa nukutuksen erikoisosaajat.

Lue myös:

Laajat hammashoidot

Kun hammashoidon tarve on erittäin laaja eikä hoito onnistu tavanomaisin keinoin. Nukutushammashoidon avulla saat hampaat kerralla kuntoon.

Vanhukset ja erikoisryhmät

Nukutushammashoito on turvallinen tapa toteuttaa hoitokokonaisuuksia mm. vanhuksille ja erityisryhmille.

Lasten hammaslääkäripelko

Kun pienetkin operaatiot ovat ylivoimaisia toimenpiteitä pelkäävälle lapselle. Nukutushammashoidon avulla myös lapsen saavat hammashoitoa ilman pelkoa.

Oletko kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta?

Jos olet kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta, Unioni 45 tarjoaa maksuttoman hoitoarvion Helsingin hammassairaalassaan tai vaihtoehtoisesti auttaa sinut nukutushammashoidon hoitopolulle sinua lähimmälle yhteistyöklinikalle.

Unioni 45 on kotimainen pelkopotilaiden hammashoitoon erikoistunut hammassairaala Helsingin kaisaniemessä.

Maksuton hoitoarvio ei sido sinua hoidon toteuttamiseen.

Yhteistyössä:

suominukutus-03.jpg
bottom of page