top of page

Lasten hammaslääkäripelko

Tietyissä kasvun ja kehityksen vaiheissa pienetkin operaatiot voivat olla ylivoimaisia.
Lapsen hammaslääkäripelko voidaan hoitaa nukutushammashoidolla.

Lapsen hammaslääkäripelko

Tietyissä kasvun ja kehityksen vaiheissa lasten hammashoito voi olla ylivoimaista, jos lapsella on voimakas toimenpiteiden pelko.

 

Tämä on erityisen yleistä erityistarpeisten lasten kohdalla, mutta aivan terveetkin lapset voivat kärsiä tästä. Jos hammashoito vie runsaasti aikaa, pelkkä toimenpiteen kesto saattaa johtaa siihen, ettei sitä voida saattaa loppuun. Lapsen on vaikea keskittyä hoidettavana olemiseen pitkiä aikoja.

Kipu on ymmärrettävästi myös usein lapsen mielessä; vaikka hoito ei todellisuudessa sattuisikaan, ajatus siitä voi silti pelottaa kovastikin.

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos lasten hammashoito vaatii yli neljä hoitokertaa, alle kouluikäiselle lapselle järkevin hoitomuoto on nukutushammashoito. Toistuvat ja lasta traumatisoivat yritykset hoitaa hampaita saattavat johtaa pitkittyneeseen tai jopa pysyvään hammaslääkärin tai toimenpiteiden pelkoon.

nukutushammashoito-40_edited.jpg

Hammashoito lapsena varmistaa terveen suun aikuisiällä.

Kyse on myös pitkän tähtäimen hyvinvoinnista: kun nukutushammashoito toteutetaan oikealla hetkellä, se varmistaa hyvän suun terveyden ja normaalin hampaiston myös aikuisiällä. Myös vanhempien suun terveys on tärkeää, sillä hoitamattomasta hampaistosta siirtyy helposti lapsen suuhun reikiintymistä aiheuttavia bakteereja.

Esimerkiksi Unioni 45:n Asiantuntijoiden joukossa on lasten hammashoitoon erikoistuneita hammaslääkäreitä, jotka pystyvät auttamaan vaikeissakin ongelmissa, kuten synnynnäisissä kiillevaurioissa ja muissa harvinaisissa tilanteissa. Asiakkaan käytettävissä on myös konsultoiva oikojahammaslääkäri, joten laajoja hoitokokonaisuuksia suunnitellessa Unionilla löydetään lapsen hampaiston kehityksen kannalta parhaat ratkaisut.

Lue myös:

Pelkopotilaat

Kun hammaslääkäripelko on voimakasta, on nukutushoito erinomainen vaihtoehto hammashoidolle. Älä anna hammaslääkäripelon olla esteenä suun terveydelle.

Laajat hammashoidot

Kun hammashoidon tarve on erittäin laaja eikä hoito onnistu tavanomaisin keinoin. Nukutushammashoidon avulla saat hampaat kerralla kuntoon.

Vanhukset ja erikoisryhmät

Nukutushammashoito on turvallinen tapa toteuttaa hoitokokonaisuuksia mm. vanhuksille ja erityisryhmille.

Oletko kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta?

Jos olet kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta, Unioni 45 tarjoaa maksuttoman hoitoarvion Helsingin hammassairaalassaan tai vaihtoehtoisesti auttaa sinut nukutushammashoidon hoitopolulle sinua lähimmälle yhteistyöklinikalle.

Unioni 45 on kotimainen pelkopotilaiden hammashoitoon erikoistunut hammassairaala Helsingin kaisaniemessä.

Maksuton hoitoarvio ei sido sinua hoidon toteuttamiseen.

Yhteistyössä:

nukutuskorjattu-03.jpg
bottom of page