top of page

Laajat hammashoidot

Nukutushammashoito on hyvä tapa toteuttaa laajoja hoitokokonaisuuksia.

Hoitokokonaisuus jää valitettavan usein kesken.

Nukutushammashoito on hyvä ja turvallinen tapa toteuttaa laajoja hoitokokonaisuuksia. Se on myös helppo tapa varmistaa, että laaja hoitokokonaisuus ylipäätänsä tulee tehtyä.

 

Tavallisessa hammashoidossa hoito voi usein jäädä kesken, koska potilas ei akuuttien ongelmien hoidon jälkeen enää viekään hoitoa loppuun. Jos hammashoitoa lykätään tai se jätetään tekemättä kokonaan – tehtiinpä se sitten nukutuksessa tai ilman – seurauksena on usein hampaiston menetys tai vajaahampaisuus. Sen korjaaminen on kallista. On aina halvempaa hoitaa olemassaolevaa hampaistoa kuin päätyä kalliisiin proteettisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi keinojuurilla toteutettu hampaiden korjaus voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Tämän lisäksi pitkittynyt hammashoito vie myös paljon työaikaa.

 

Hammashoidon kokonaiskustannuksia miettiessä onkin hyvä kiinnittää huomiota myös epäsuoriin kuluihin: työajan menetys, matkakustannukset, matkojen ja hoitojen viemä aika. Hampaiden reikiintyminen on jatkuvasti etenevä infektioprosessi, joka voidaan pysäyttää tehokkaimmin nukutushammashoidossa. Kun kaikki reiät paikataan yhdellä hoitokerralla, suun bakteeritaso laskee merkittävästi. Näin kertatoimenpide tarjoaa parhaan pitkäaikaisen hyödyn, jonka vaikutusta voi tehostaa tunnollisella kotihoidolla. Kokonaistaloudellisesti nukutushammashoito on usein järkevä ratkaisu.

nukutushammashoito-38_edited.jpg

Nukutushammashoidossa koko suun terveys paranee.

Hoidon yhteydessä myös mahdollinen ientulehdus hoidetaan, ikenet puhdistetaan ja hammaskivi poistetaan. Ientulehdus on tulehdus, jolla on osoitettu olevan yhteys sydän- ja verisuonitauteihin.

Esimerkiksi Unioni 45:llä Hoitokokonaisuus suunnitellaan asiakkaan aikataulun mukaan ja asiakkaan toivomalla paikkakunnalla.

 

Hoidon jälkeen asiakas saa mukaansa kaikki asiaankuuluvat sairaslomatodistukset, reseptit ja kaavakkeet, sekä jatkohoito-ohjeet, mikäli niitä tarvitaan.

Lue myös:

Pelkopotilaat

Kun hammaslääkäripelko on voimakasta, on nukutushoito erinomainen vaihtoehto hammashoidolle. Älä anna hammaslääkäripelon olla esteenä suun terveydelle.

Vanhukset ja erikoisryhmät

Nukutushammashoito on turvallinen tapa toteuttaa hoitokokonaisuuksia mm. vanhuksille ja erityisryhmille.

Lasten hammaslääkäripelko

Kun pienetkin operaatiot ovat ylivoimaisia toimenpiteitä pelkäävälle lapselle. Nukutushammashoidon avulla myös lapsen saavat hammashoitoa ilman pelkoa.

Oletko kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta?

Jos olet kiinnostunut nukutushammashoitoon hakeutumisesta, Unioni 45 tarjoaa maksuttoman hoitoarvion ja hoitoa ympäri suomen.

Unioni 45 on kotimainen nukutushammashoitoon erikoistuva hammasklinikka, jonka nukutustiimi suorittaa nukutushammashoitoja ympäri Suomen yhteistyöklinikoillaan.

Kartasta löydät sinua lähimmän paikkakunnan.

Maksuton hoitoarvio ei sido sinua hoidon toteuttamiseen.

Yhteistyössä:

suominukutuskorjattu-35.jpg
bottom of page